Schoolschaken Overijssel

Op het schoolschaakkampioenschap van Overijssel in Hengelo is basisschool De Zegge uit Almelo kampioen geworden.
Onno Elgersma, Eva Zijdemans, Gerwin Trip en Sebastiaan van Kuyk-Smith speelden goed en maakten hun favorietenrol waar.
Tweede werd het team van De Telgenborch eveneens uit Almelo. Dit team bestond uit Calvin Hilverda, Haik en Krikor Margos en Hein Maathuis.
Zij zijn net als de schakers van De Zegge lid van de schaakvereniging Almelo. De Zegge speelde één keer gelijk, won in de andere rondes en scoorde 17 matchpunten.
De Telgenborch verloor twee maal, speelde één keer gelijk en won de andere matches. Dit team behaalde 13 matchpunten en bleef zodoende de concurrentie net voor.
Onno won al zijn partijen en Krikor wist op één partij na de winst te pakken.
De 23 andere teams uit o.a. Hengelo, Enschede, Losser, Nijverdal hadden het nakijken, maar dat mocht de pret niet drukken.
Er werd fanatiek en leuk geschaakt en de sfeer was sportief en goed.

De nummers 1 en 2 mogen naar het NK schoolschaak in Amsterdam, dat plaatsvindt in juni.