Jeugd: Uitslag interne competitie seizoen 2023/2024 en uitleg interne competitie

Onze jeugd heeft ook een eigen interne competitie, maar wat is dit nu eigenlijk?
Elk seizoen spelen de kinderen uit alle stappen mee met de interne competitie. Dit gebeurd na de training en bestaat uit 2 partijen. Een rapid partij (15 minuten) en een snelschaak partij (5 minuten). Op deze manier wordt theorie in de praktijk gebracht. De kinderen leren omgaan met de klok en ook wat de schaak etiquette inhoudt zoals bijv. een hand geven voor en na de partij uit respect naar jouw tegenstander. Je leert simpel gezegd hoe het gaat tijdens een echt toernooi. De indeling wordt door de computer bepaald. Naar mate er meer partijen zijn gespeeld, wordt de indeling daar automatisch op aangepast. Op deze manier krijg je partijen waarin de kinderen min of meer aan elkaar gewaagd zijn. Wel zo eerlijk. De kinderen uit stap 1 stromen later in bij de competitie. Dit om eerst te zorgen dat ze een aantal lessen hebben gehad en weten wat welk stuk mag en hoe het “spel” wordt gespeeld. Kun je in stap 1 al redelijk schaken? Dan mag je al vrij snel meedoen aan de competitie.
UITSLAG:
In totaal zijn in dit seizoen 29 avonden gespeeld voor de interne competitie. Afgelopen vrijdag werden de nummers 1 t/m 3 bekend gemaakt in 2 groepen.

Snelschaken
Groep B (stap 1-2)
1. Thias Kleinjan
2. Bram Schabbink
3. David Timmerman

Groep A (hoofdgroep)
1. Jayden Breider
2. Jay−Giani Sapulette
3. David Formanoy

Rapidschaken
Groep B (stap 1-2)
1. Thias Kleinjan
2. Bram Schabbink
3. David Timmerman

Groep A (hoofdgroep)
1. Jayden Breider
2. Jay−Giani Sapulette
3. David Formanoy

De nummer 1 uit de hoofdgroep Jayden Breider is tevens de clubkampioen voor seizoen 2023/2024. Iedereen van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *