Regels Interne Competitie

m.b.t. de indeling, en consequenties van te laat afmelden/ er niet zijn:
De indeling wordt gemaakt vanaf donderdag 22:00. Om dit praktisch te maken kan je ‘standaard aangemeld’ staan en ‘standaard afgemeld’. Als je standaard staat aangemeld moet je afmelden, en als je afgemeld staat juist aanmelden vóór donderdag 22:00.
De interne competitieleider heeft het recht de indeling, nadat deze is opgestuurd, nog te wijzigen.
Bij te late afmelding krijg je een ‘reglementair verlies’ (tenzij één van de volgende twee punten van toepassing is). En degene die wél kan een ‘reglementaire winst’. Een dergelijke uitslag wordt weergegeven met een R erachter (bijv. 1-0 R) en telt niet mee voor de KNSB-rating.
Bij te late afmelding van iemand, en in ieder geval bij afmelding op vrijdag, kan er voor degene die er wél is eventueel een oplossing zijn in de vorm van een alternatieve tegenstander. Dit moet passend zijn wat speelsterkte betreft, en beide spelers die er kunnen zijn moeten akkoord gaan. Degene die in dit scenario heeft afgezegd heeft dan geen reglementair verlies.
Is bovenstaande oplossing niet voorhanden, dan kan je contact opnemen met je tegenstander voor een oplossing: a) Je tegenstander kan ermee akkoord gaan de partij te laten vervallen. b) De partij kan vóór de volgende ronde bij iemand thuis worden gespeeld.
De in het voorgaande punt genoemde ‘tegenstander’ heeft het recht op een reglementaire winst.
Als je tegenstander er niet is bij aanvang van de partijen om 19:45 mag je de klok aanzetten. Je kan er ook voor kiezen even te wachten tot 20:00.
Is je tegenstander er nog niet om 20:15 én heeft hij/zij niks van zich laten horen dan heb je recht op een reglementaire winst.
Heeft de tegenstander wél iets van zich laten horen dan heeft hij/zij recht om aan de partij te beginnen tot een uur nadat de klok is ingedrukt.

m.b.t. het indelingsprogramma:
Bij een oneven aantal genereert het indelingsprogramma een bye. Daarvan kan je er één per seizoen krijgen. De bye’s beginnen onderaan het schema en gaan van daaruit naar boven.
Om dezelfde tegenstander weer te treffen moeten beiden 5x tegen iemand anders gespeeld hebben. De wedstrijdleider kan hiervan afwijken, bijvoorbeeld voor het laten spelen van een bekerwedstrijd.
Het indelingsprogramma zorgt ervoor dat je wat kleur betreft ten hoogste op +2 of -2 staat.
Elke tweede keer (even keer) dat je tegen dezelfde tegenstander speelt wordt de kleur onderling gelijk getrokken. Je kan dus de derde keer dat je iemand treft wél dezelfde kleur hebben als de tweede keer.
De interne competitieleider mag afwijken van het indelingsprogramma.

beker en interne:
De uitslag van een partij voor de bekercompetitie telt mee voor de interne. Dat betreft alleen de uitslag van de reguliere partij, niet de beslissing door snelschaken.
De kleur waarmee je speelt wordt bepaald door het systeem voor de interne.

m.b.t. telefoons:
Met toestemming van de wedstrijdleiding mag een telefoon aan staan, echter met het geluid uit.
De telefoon moet dan op tafel liggen en mag niet meegenomen worden, tenzij daar medische redenen voor zijn.
Voor een gesprek mag de telefoon worden opgenomen maar dat moet gevoerd worden in de speelzaal. Wel op een plek waar het zo min mogelijk storend is.

m.b.t. noteren:
Noteren is verplicht, echter je kan hiervan vrijstelling krijgen.
Als je laatste 5 minuten zijn ingegaan vervalt de verplichting om te noteren.

kennismaking met de vereniging:
Als niet-lid mag je 5x meedoen met de interne competitie. Na deze 5x moet je lid worden om verder mee te doen met de interne.
(Partijen met een niet-KNSB lid worden niet verwerkt voor de KNSB-rating.)